Veelkord relvaeksamist!

Olles nüüd veidi aega seda blogi siin pidanud ja suhelnud inimestega eksami teemadel, võin öelda järgmist – ARGE MINGE MÜTSIGA LÖÖMA! Õppige seltsimehed unetud, õppige!

Ei aita sellest, et oled paar korda relvaseaduse läbi lugenud ja kunagi ammu Makarovist lasknud! Ei mätsi välja! Mõnel üksikul võibolla jah, aga mitte enamusel. Mis te arvate, miks muidu on relvaeksami järjekorrad nii pikad! Palju on rahvast, kes esimesel korral asja liiga kergekäeliselt võtsid!
Õppida võib mitut moodi, kõige parem viis on muidugi kursustele minna. Neid on nii Taktikalise laskmise keskuses kui Tondi tiirus piisavalt, nii eesti kui vene keeles, kui ma ei eksi, siis vähemalt kord kuus. Muidugi võib ka iseseisvalt netist materjali otsides asja selgeks saada, kuid kursuste põhilised eelised on selles, et saad küsida kui miskit segaseks jäi. Lisaks veel see, et selle 175 euri sees on ka laskmine. Küllalt palju on neid, kes eksami teooria osa ilusti läbi saavad ja laskmisega põruvad!

Kui õppida netist (kasvõi sellest samast blogist siin), raamatust, kust iganes soovitaksin soojalt ikkagi enne eksamit tiirust läbi käia ja Makaroviga 25 meetri pealt märklehte tabada. Kui saite kõik lasud lehte, on OK, aga kui ei siis peaks veel harjutama. Ja siin tuleb mängu hinnavahe! Näiteks TLK’s on pakett kus on tund laskmist ja 60 padrunit 60 EURi – kindlasti saab rääkida, et kõik need paugud saate teha Makarovist. Kursustel aga on hinna sees 5 x 30 minutit tiiru ja 50 padrunit. 2,5 tundi x 60EUR’i = 150 EUR’i kui sama asi niisama osta. Kursustel lisandub veel teooria, nii et tasub mõelda.

Tuli hirmasti reklaamteksti moodi välja, aga see ei ole päris see! Lihtsalt hale on vaadata, kuidas rahvas põrub ja ikka uuest üritab (iga kord hoolikalt riigilõivu makstes) selle raha eest saab hunniku laskemoona, mida tiirus enda lõbuks ja harjutamiseks kulutada.

Edu!

5 kommentaari “Veelkord relvaeksamist!

  1. Käisin ka eksamil, üllatavalt kerge oli. Testis 10/10. Väga paljud kukkusid läbi. Laskmisel küsiti relva osi, neid teadsin une pealt ja küsiti kuidas relva kontrollida. Enne seda käisin ühe korra lasketiirus ja teooriat õppisin 4 kuud.

  2. Võibolla natuke teemast mööda.

    Paar aastat tagasi sai tehtud relvaluba püstoli soetamiseks. Kui ma nüüd tahan lisaks soetada revolvrit – kas ma pean sooritama ka uuesti teooriaeksami või piisab praktilise osa sooritamisest?

Lisa kommentaar